El Taller del Pa

Per divertir-nos fent pa !

14/06/2014

Coques de Sant Joan

En aquest taller comencem per descriure les principals matèries primeres a utilitzar com són la farina de gran força, la mantega i el levain entre uns altres.
Va ser important ressaltar les elaboracions prèvies a la fabricació de la coca. En aquest cas vam fer una crema pastissera espessa capaç d'aguantar la cocció en el forn sense que perdi cos. D'altra banda, tant per a la crema com per al pastat del brioche, vam tenir en frigorífic des del dia anterior, llet amb pell de llimona per aconseguir una aromatització adequada i suau.
En qüestió al pastat del brioche vam tenir la precaució de pastar poc temps i deixar reposar la massa en un recipient el suficient temps perquè s'aconseguís el "auto - pastat". Els assistents van poder constatar aquest procés i els seus beneficis en el resultat final.

També elaborem una coca de pasta fullada amb llardons.
Partint d'una elaboració prèvia de massa de pasta fullada incorporem els llardons realitzant uns plecs en la massa per integrar-los en ella.
Finalment va haver-hi una degustació de totes la coques amb cava ben fresc aportat per un dels assistents al taller.

16/11/2013

Elaboració de massa mare de cultiu

Per aquest Taller ja vaig tenir preparades les pomes fermentades amb aigua des de feia una setmana. El participants varen notar l'olor a sidra al obrir el pot. En la superfície de l'aigua ja es veien com petites bombolletes resultat de la producció de CO2 de les bactèries al menjar el sucre de la poma. Aquest és l' inici del procés. Al trossejar les pomes vam facilitar que el bacteris que hi havien a la pell poguessin tenir ple contacte amb la polpa de la poma, rica en sucres simples i atractiu aliment. Així els bacteris es van posar a menjar i a reproduir-se com a boixos, que és l'objectiu que busquem.

Tot seguit vam passar per el colador aquest aigua i en un pot de vidre hi vam posar 250 grams. Després afegirem 200 grams de farina d'espelta integral ecològica. Ho vam remenar amb una cullera i ho vam tapar. Ara, cadascú a casa seva, la te que cuidar i donar-l'hi de "menjar", afegint per cada 100 grams de massa mare del dia anterior, 100 grams d'aigua (mineral si pot ser) i 100 grams de farina de blat ecològic. S'ha de mantenir a temperatura ambient i s'ha de repetir aquest procés durant 3 dies. A partir de llavors ja es podrà fer servir per fer pa. Si la massa mare en conserva a temperatura ambient, s'ha de refrescar cada dia amb les proporcions que hem esmentat. Si, per el contrari ho volem tenir en el frigorífic (+6ºC) ho podem refrescar cada 7 dies amb les següents proporcions: 100 grams de massa mare + 200 grams d'aigua + 200 grams de farina ecològica.

07/09/2013

Trobada Panarra

El que inicialment tenia que ser una degustació de pans es va convertir en una trobada informal on sí vam degustar un pastis que va portar l'Abel, d'allò més bo. No hi va faltar el cava. En aquest dia la venda va anar molt bé i no me'n vaig en recordar de guardar unes mostres de diferents pans per cruspir-nos per la tarda.

Va ser una tarda molt agradable on, per fi, ens vam conèixer cara a cara després de "parlar" un munt de vegades per les xarxes socials. Vaig poder explicar una mica el nostre procés de treball i els hi vaig "presentar" els meus bixets: els bacteris de la massa mare. Una trobada molt profitosa que hem de repetir en més ocasions i intercanviar experiències i vivències en el mon del pa i la brioxeria.

Propers Tallers

DIA HORARI TALLER PREU
14/06/2014 16:00 - 20:00 Elaboración de Coques de Sant Joan 50,00 €
       
       
       

A tenir en compte…

 • Punt 1

  Cal inscriure's a la mateixa botiga amb un mínim de 3 dies per endavant.

  Punt 2

  Cal portar paper i llapis per agafar anotacions.

  Punt 3

  El dia i hora del curs cal complimentar el full d'inscripció, signar i satisfer el seu preu.

 

 

 

 

A Dalt