top of page

Factors Claus

 

Efectivament, com ja hem esmentat, per la elaboració del pa és necessari tenir en compte tres factors que són els que marcaran el resultat final. Aquests factors estan íntimament relacionats entre ells, de manera que la fablesa d’un és compensada per la fortalesa dels altres dos.

 

Massa Mare

Avui dia és fa servir llevat de cervesa per la fermentació del pa. Aquest llevat està format per fongs saccharomyces cerevisiae. En processos ràpids de fermentació, com són els industrials, l’aportació de ferments és exclusivament mitjançant el llevat de cervesa i en quantitats molt elevades, perdent així, els aromes i els sabors subtils que només poden aportar els bacteris (lactobacilus), cultivats en una massa mare tradicional. A CRUIXENT elaborem la nostra massa mare fent servir diferents tipus de blats i fermentació bacteriana que iniciàrem el seu cultiu ja fa uns anys. Aquest és el nostre actiu més important, el que fa del nostre pa un aliment sa, nutritiu i saludable i amb dosis de llevat de cervesa molt i molt petites.

Ingredients

Un dels ingredients bàsics del pa és la farina. Sobre aquest ingredient hem de saber que no hi ha farines bones o dolentes sinó que hi ha farines apropiades o no per la elaboració dels pans, la brioxeria o la pastisseria. Per cada elaboració necessitarem un tipus de farina diferent. En cada país existeixen unes normes de valoració de farines. En el nostre país diferenciem els tipus de farina per la seva “força” (W), Així per unes galetes utilitzarem una farina de poca força, per un pa una farina de mitja força i per unes ensaïmades una farina de gran força. Bé, aquesta qüestió és més complicada del que sembla però preneu-ho com una forma orientativa de classificar les farines. Altre ingredient important és l’aigua. En aquest cas cada fleca pren les mesures apropiades per tenir un aigua més bona de sabor, que influiran decisivament en el sabor final del pa.

Processos

A CRUIXENT elaborem el pa de forma tradicional conservant processos d’elaboració adients per cada producte. Les presses no són bones conselleres en el moment de fer pa. Tot té el seu temps i s’ha de respectar. És necessari donar el temps i el tracte adient a la massa per que els ferments naturals aportats per les masses mares facin el seu treball de transformar els almidons en sucres simples que seràn consumits per els bacteris alliberant CO2, i la resta es caramel·litzaran en el forn, aconseguint millor sabor, millor conservació i, sobre tot, millor digestió.

 

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page